top of page
  • Foto van schrijververfwerk.be

Kleur kiezen voor je gevel

Kleur kiezen voor je gevel is een belangrijke, want het bepaalt de uitstraling van de woning of pand. Er zijn enkele tips die je kunnen helpen om de perfecte kleurkeuze te maken. Zo kan je eenvoudiger een kleur kiezen voor je gevel.


Historisch kleurgebruik op gevels in Brugge

  1. Oriëntatie van de gevel. Een gevel die naar het zuiden of het westen is gericht, kan in een koele of neutrale kleur zoals grijs, beige of blauw. Een gevel een noordelijke of oostelijke oriëntatie kan beter in een warme of lichte kleurzoals wit, geel of roze.

  2. Omgeving van je huis. Je kan de kleur afstemmen op de kleuren van het dak, de ramen of aanpalende gevels.

  3. Eigen smaak. Je kunt je gevel in één kleur schilderen of in meerdere kleuren voor meer contrast.
Historische kleuren voor gevels.


Als je een historische uitstraling wil geven aan je gevel, kun je kiezen voor oude verf kleuren. Dit zijn kleuren die gebaseerd zijn op de kleuren die vroeger vaak gebruikt werden. Er zijn verschillende kleurwaaiers die je kunnen helpen om de juiste kleur te vinden. Bijvoorbeeld de Facase Siloxan waaier van Sigma

Reie in Brugge met geschilderde gevels

bevatten historische kleuren met een historische benaming. Ook de oude of monumentale verfkleuren zijn populair voor historische gevels. Denk aan kleuren zoals brabants geel, Brugs rood en ossebloedrood, oorlogsbotengrijs. Je kunt ook naturel kalei gebruiken om een historisch karakter en kleur te bekomen.
Comments


bottom of page