Na-geïsoleerde gevel schilderen

Opgepast bij het herschilderen van gevels.


Het na-isoleren van spouwmuren in gevels heeft het voordeel dat u heel wat kan besparing op de verwarmingskosten maar er is ook een nadeel waar je niet meteen aan zou denken.


Door het na-isoleren van de spouwmuren kan het water dat normaal via de

spouw wordt afgevoerd niet meer via deze weg worden afgevoerd. De buitensteen zal daardoor vochtiger staan dan voordien.

Na-geïsoleerde gevel van wit geschilderde villa
Na-geïsoleerde gevel van villa

De vochthuishouding van de buitensteen en de spouw zal veranderen waardoor het oppassen is met nieuwe en oude verfsystemen om afschilfering van de verf te voorkomen.


Voorbereiding van de ondergrond:


De voorbereiding van na-geïsoleerde gevels is van groot belang.

We gaan er veelal van uit dat reeds aanwezige verfsystemen minder dampopen zijn dat het gewenste systeem. Daardoor is het noodzakelijk om zoveel mogelijk van de oude verflagen te verwijderen totdat we een min of meer gave stenen ondergrond hebben.


Keuze van de verf:


Het verfsysteem voor na-geïsoleerde gevels dient steeds goed dampopen te zijn zodat aanwezig vocht snel kan uitdampen door de verflagen. Deze verven zijn meestal mat van uitzicht en vormen geen gesloten film op de gevel.Werken uitbesteden:


De juiste verfkeuze en de uitvoering van deze schilderwerken zijn geen eenvoudige klus. U doet er dus goed aan om een expert te raadplegen.

U kan bij ons een vrijblijvende offerte en technisch advies aanvragen voor uw gevelschilderwerk.