top of page

Populaire kleuren in 2024

Kleur is een belangrijk element in het interieur. Het kan de sfeer, de ruimtelijkheid en de stijl van een kamer beïnvloeden. Kleur kan ook emoties en stemmingen oproepen, zoals warmte, rust, energie of vrolijkheid. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de kleur keuze voor je interieur in 2024.Interieur laten schilderen in Brugge

Meest gebruikte kleuren.


De meest gebruikte kleuren in het interieur zijn vaak sobere en neutrale kleuren zoals wit, beige, grijs.

Deze kleuren zijn makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen, en zorgen voor een ruimtelijk en rustig effect.


Wit en RAL9010 zijn in 2024 de meest voorkomende kleuren in elke kamer, gevolgd door beige en grijs. Zwart en donkere kleuren wordt vaak gebruikt voor een donkere en industriële uitstraling of als accent. Er zijn ook andere kleurentrends die populair zijn in het interieur, zoals pastelkleuren, aardetinten, blauw en groen. Deze kleuren kunnen voor meer sfeer, warmte, contrast en persoonlijkheid zorgen in je interieur.


Vaak worden de lichtere kleuren ook gecombineerd met een accent van behang, decoratieve techniek of andere muurbekleding.Eetkamer laten schilderen

Kleur in het interieur.


Er zijn verschillende manieren om kleur toe te passen in het interieur. Je kunt kiezen voor een monochroom kleurenpalet, waarbij je verschillende tinten van één kleur gebruikt. Dit geeft een rustig en harmonieus effect. Je kunt ook kiezen voor een contrastkleurenpalet, waarbij je kleuren gebruikt die tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel zoals rood en groen of blauw en oranje.

Dit geeft een levendig en dynamisch effect. Een andere optie is een complementair kleurenpalet, waarbij je kleuren gebruikt die naast elkaar liggen op de kleurencirkel, zoals geel en groen of paars en roze. Dit geeft een vrolijk en speels effect.


Kleuren kiezen voor het interieur.


Bij het kiezen van kleuren voor je interieur moet je ook rekening houden met de functie, de grootte en de lichtinval van de kamer. Voor een slaapkamer kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor zachte en rustgevende kleuren, zoals blauw, grijs of lila. Voor een woonkamer kun je juist kiezen voor warme en gezellige kleuren, zoals rood, oranje of geel. Voor een kleine kamer kun je beter kiezen voor lichte en frisse kleuren, zoals wit, beige of pastel. Voor een grote kamer kun je juist kiezen voor donkere en diepe kleuren, zoals bruin, zwart of bordeaux.


Ingerichte horeca met zawert geverfde muren en accenten

Kleur kan ook worden toegevoegd met behulp van accessoires zoals kussens, gordijnen, vloerkleden, schilderijen of planten. Zo kun je makkelijk variëren met kleur zonder je hele interieur te veranderen. Je kunt ook experimenteren met verschillende materialen, texturen en patronen om meer diepte of contrast te creëren in je interieur.
4 weergaven

Maak kennis met vakschilders

Wij helpen u graag met elke vraag waar u mee zit. 

bottom of page