top of page

Authentiek en sterk kalei systeem voor op gevels

KALEIWERKEN LATEN UITVOEREN

Gevel laten kaleien?

Wilt u uw gevel laten kaleien? Of oude kalei laten overschilderen? Dan kan u bij ons terecht om te bekijken of uw gevel wel geschikt is. Traditionele kalei wordt voornamelijk op oude ondebehandelde  baksten gevels geplaatst. De voordelen van kalei zijn de grote dampopenheid, goede hechting, uiterst geschikt voor beschadigde of gezandstraalde gevels en beschik over een levensduur van ongeveer 15 jaar.

De kalei kan ook overschilderd worden met een dampopen verfsysteem indien u geen natuurlijke verkleuringen in de ondergrond wenst te zien. De verf om kalei te overschilderen dient van het type siloxan of silicaat te zijn, omdat deze uiterst dampopen zijn.

verfwerk plaatser van kalei op gevel in Brugge Damme Knokke
huisschilder verfwerk plaatser van kalei op gevels in Brugge.

Kalei effect met verf

Soms is het niet mogelijk of wenselijk om op uw gevel kalei te plaatsen omdat deze bijvoorbeeld reeds geschilderd is. Dan hebben wij een alternatief die even duurzaam is. De kwartsverven van Sigma evenaren het kalei effect op uw gevel. Deze verven hebben een fijne kwarts korrel, zijn vullend, dampopen en hebben eveneens een zeer lange levensduur. Het uiterlijk is veel verfijner en strakker in afwerking dan traditionele kalei. 

Als u gevels wil laten kaleien, neem dan zeker met ons contact op om uw project te bekijken. 

bottom of page