top of page
  • Foto van schrijververfwerk.be

Welke kleur kiezen voor je interieur

Volgende tips kan je gebruiken om de juiste kleur te kiezen voor je huis.

Waar je zoal rekening mee kan houden bij het kiezen van kleur voor je huis ontdek je hier. Als je wil kleuren kiezen voor je huis overloop even alle aandachtspunten om de keuze te vergemakkelijken.


Oranje kamer met mooie lichtinval op kleur


De sfeer

Kleuren zullen een grote invloed hebben op de sfeer van je huis. Als je bijvoorbeeld een rustgevende omgeving wil creëren, dan overweeg je best om lichte kleuren te gebruiken. Als je een energieke sfeer wil creëren, kan dit met felle kleuren of accenten.

De lichtinval

De lichtinval in de ruimte die je wenst te schilderen, kan de kleuren er anders laten uitzien en beïnvloeden. Kleuren zullen er anders uitzien in natuurlijk licht dan in kunstmatig licht. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de orientatie van lichtinval of de aanwezigheid van kustmatig licht bij het kiezen van kleuren.


Kleuren die passen bij je huis

De kleuren die je kiest, moeten passen bij de stijl van je huis. Als je een moderne woning hebt, kan je kiezen om neutrale kleuren zoals wit, grijs of zwart te gebruiken. Als je een eerder klassiek huis hebt, kan je kiezen om warme kleuren te gebruiken zoals aardkleuren, bruin of beige kleuren.


Grootte van de ruimte

De grootte van de ruimte kan ook door kleur beïnvloeden worden. Als je een kleine kamer wil laten schilderen, kan je overwegen om lichte, heldere kleuren te gebruiken om de ruimte groter te laten aanvoelen. Als je een grote ruimte hebt, kan je donkere kleuren overwegen om een warme, gezellige sfeer te maken.


Inspiratie

Weet je het even niet, doe dan inspiratie op in interieurboeken, zo ontdek je de laatste nieuwe trends. De meeste verfleveranciers beschikken over inspiratieboeken die je kunnen helpen bij het kiezen van kleur. Deze kleurcombinaties zitten perfect in elkaar waardoor u niet hoeft te twijfelen over een tinje lichter of donkerder. Inspiratie voor kleur kan je vinden op sigma.be
Comments


bottom of page