Wat kost een appartement laten schilderen?
top of page
  • Foto van schrijververfwerk.be

Wat kost een appartement laten schilderen?

Het schilderen van uw appartement is een geweldige manier om het een frisse, nieuwe look te geven. Maar hoeveel kost het eigenlijk? In deze blogpost zullen we de gemiddelde kosten bespreken van het schilderen van een standaard appartement.


schilders schilderen appartement
Schilderwerken appartement

Gemiddelde Kosten

De kosten van het schilderen van een appartement kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte van het appartement, de complexiteit van het werk en de regio waar u woont. Hier zijn enkele gemiddelde prijzen:


  • Het schilderen van plafond en wanden kost ongeveer €22,- per m².

  • Voor het schilderen van houtwerk ligt de prijs rond de €45,- per m².

  • Een schildersdeur met omkasting aan 2 zijden kost rond de €200,- per stuk.

  • Voor het spuiten betaal je gemiddeld €8,- tot €15,- per m².

Factoren die de Kosten Beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die de kosten van het schilderen van een appartement kunnen beïnvloeden. Deze omvatten:

  • Grootte van het appartement: Hoe groter het appartement, hoe meer verf en arbeid er nodig is, wat de kosten kan verhogen.

  • Complexiteit van het werk: Als er veel gedetailleerd werk nodig is, zoals het schilderen van kroonlijsten of ingewikkelde patronen, kan dit de kosten verhogen.

  • Regio: De kosten van levensonderhoud in uw regio kunnen de kosten van het schilderen beïnvloeden. In gebieden waar de kosten van levensonderhoud hoger zijn, kunnen de kosten van het schilderen ook hoger zijn.

Conclusie

Het schilderen van een appartement is een investering die de moeite waard kan zijn. Hoewel de kosten kunnen variëren, kan het inhuren van een professional u tijd en stress besparen en ervoor zorgen dat het werk correct wordt gedaan. Het is altijd een goed idee om offertes aan te vragen bij verschillende schildersbedrijven om een nauwkeurige prijs te krijgen.

bottom of page