top of page

VRAGEN

Hebt u vragen

voor ons?

 • Wanneer worden buitenwerken ingepland?
  De meest ideale temperatuur om buitenschilderwerk te laten uitvoeren is tussen de 5 en 25 graden Celsius. Tegenwoordig beschikikken we wel al over lakverven die tot 0 graden kunnen verwerkt worden. Het aanbrengen en drogen gaat het makkelijkst tussen de 10 en 20 graden. De vochtigheidsgraad speelt ook een grotere rol bij buitenschilderwerk daarom doen we de buitenschilderwerken bij voorkeur tussen maart en november.
 • Wat moet ik voorzien als ik schilderwerken laat uitvoeren?
  Omdat een goede organisatie schilderwerken vlot laat verlopen vragen wij u om een aantal dingen te voorzien. Hiermee kan u ons helpen: Een toilet. Aansluiting voor stadswater. Aansluiting voor elektriciteit. De plaats van de zekeringskast en hoofdwaterkraan tonen. Soms is dit niet altijd mogelijk maar dan kan u contact met ons opnemen voor een oplossing.
 • Wat gebeurt met de overschotten van de verf?
  De overschotten van de verf blijven bij u tenzij u liever hebt dat wij deze meenemen. Bij ons worden ze gesorteerd en afzonderlijk verzameld voor verwerking. Wij sparen of hergebruiken uw verf dus niet.
 • Wanneer moet ik kleuren kiezen?
  De kleuren voor de verf kiest u best al even op voorhand zodat u zeker bent van uw stuk maar in principe kan u nog de kleuren wijzigen tot aan de start van de werken. Zolang er nog geen kleuringen zijn besteld kan u de kleur nog wijzigen. Bij een wijziging van kleur tijdens de werken worden alle verven en kosten verrekend, ook deze met een onjuist kleur.
 • Kan ik kleurstalen aanvragen?
  Bij ons kan u kleurstalen aanvragen. U kiest uw kleuren aan de hand van kleurenwaaiers, het liefst RAL of NCS kleuren. U geeft de gewenste kleuren door aan ons en wij bezorgen u staalpotjes met kleur. Beschik u niet over een kleurenwaaier? Vraag die dan bij ons aan.
 • Hebben alle werknemers een ongevallenverzekering?
  Ja, iedereen die bij ons werk heeft een ongevallenverzekering.
 • Plaatst VERFWERK.BE ook behang?
  Wij plaatsen vele soorten behang waaronder: Effen vliesbehang. Gestructureerd behang. Glasweefsel / Tasso. Decoratief behang. Stropapier. Linolieum. Jutte. En nog vele andere soorten.
 • Is er een garantie op buitenlakwerk?
  Het is mogelijk om een 10 jarige garantie te krijgen voor uw geschilderde buitenschrijnwerk. Het houtwerk wordt dan geschilderd met de Sigma verf Tigron Extreme. Deze verf heeft vele voordelen en is van uitstekende kwaliteit en bestand tegen extreme weersinvloeden. De verf heeft volgende eigenschappen: Uitstekend glansbehoud en beperkte verpoedering dankzij de Extreme Protection TechnologyTM. Tot 10 jaar schildervrij. Hoogwaardige bescherming onder alle weersomstandigheden. Gemakkelijk verwerkbaar van 0°C tot 30°C. Goede droging, ook bij lagere temperaturen. Zeer goede dekking. Meer informatie over deze verf en zijn garantie kan u terugvinden in onderstaande folder.
 • Is er garantie op schilderwerk?
  Er zijn verschillende manieren om garantie te bekomen op uw schilderwerk. Garantie op schilderwerk is meestal degressief en afhankelijk van de verwachte levensduur en prestatie-eis van het verfsysteem. Als u garantie wilt dan dient u dit steeds te vragen voor de uitvoering en de verf, want dit zijn twee aparte dingen. Driepartijengarantie: Een ‘drie-partijen-garantie voor een periode van 5 jaar aflopend. Hierbij stemmen drie partijen nl. verffabrikant, schildersbedrijf en opdrachtgever gezamenlijk in om een garantie op te stellen voor het te schilderen gebouw. Voor een periode van 5 jaar degressief. De garantie heeft betrekking op het verfproduct en op de uitvoering door het schildersbedrijf. Technisch advies: De opdrachtgever neemt contact opneemt met een verffabrikant en vraagt vrijblijvend een technisch advies. Het technische advies dient dan als basis waarmee de verffabrikant later een garantiecontract kan gaan opstellen. Afhankelijk van de specifieke wensen zal de fabrikant een advies op maat maken over het verfsysteem en de uitvoering ervan. Betrouwbare partner: De beste garantie is natuurlijk een vakman die nog eer wil van zijn werk. Bij VERFWERK BV vindt u een betrouwbare en degelijke partner voor al uw schilderwerken. Onderhoudsovereenkomst: Wilt u uzelf er toch van verzekeren dat uw schilderwerk er steeds netjes uitziet dan kan u opteren voor een onderhoudscontract. Dit is meestal voordelig en u bent u verzekerd van vakkundig onderhoud en wint u tijd ,geld en is uw pand steeds in prima staat. Neem contact op voor de modaliteiten van garantie en onderhoudsovereenkomsten.
 • Hoelang is schildersbedrijf VERFWERK BV reeds actief?
  Schildersbedrijf verfwerk is reeds 20 jaar actief en beschik over veel ervaring. Verfwerk bv is gegroeid uit een eenmanszaak.
 • In welke regio's voert VERFWERK BV schilderwerken uit?
  Wij voeren voornamelijk schilderwerken uit in en rond de regio van Brugge. Maar nemen met plezier ook schilderwerken aan in de volledige kustregio, West- en Oost Vlaanderen.
 • Waar is de werkplaats van VERFWERK BV?
  Onze werkplaats bevind zich in de Kruisabelstraat een zijstraat van de Dudzeelse Steenweg. Voor een bezoek ter plaatse neemt u best contact op zodat er zeker iemand aanwezig is.
 • Welke verf gebruikt VERFWERK BV?
  Wij gebruiken voornamelijk kwalitatieve verf van Sigma. Voor meer informatie kan u terecht op onderstaande link.
 • Is VERFWERK BV een erkend schildersbedrijf?
  Ja, wij zijn erken in Klasse 1 D13 Schilderwerken door de FOD Economie.
 • Hoe kan ik een offerte aanvragen bij VERFWERK BV?
  De beste manier om uw offerte of afsprak aan te vragen is om het formulier in te vullen op de contact pagina van onze site. Zo hebben we reeds al enkele gegevens van u wat het verwerken van uw aanvraag vereenvoudigd. Nadat wij uw formulier hebben ontvangen krijgt u van ons een ontvangstbevestiging en nemen wij binnen de 10 dagen contact met u op voor een afspraak. Hebt u een snelle vraag dan mag u ons zeker ook telefonisch contacteren op het nummer: 0475/32.63.81
 • Hoelang is een offerte geldig?
  Onze offertes zijn 120 dagen lang geldig. Went u na deze termijn alsnog in te gaan op onze prijsaanbieding? Dan vragen wij u contact op nemen met ons.
 • Welke soorten prijsaanbiedingen kan ik krijgen?
  Er zijn diverse mogelijkheden om een prijs voor uw schilderwerken te ontvangen. U kan een vrijblijvende afspraak ter plaatse aanvragen. Wij komen dan de mogelijke werken bekijken en overlopen deze samen met u. Aan de hand van onze bevindingen en opmetingen bezorgen wij u dan een offerte op maat. U bezorgt ons de bouwplannen of een meetstaat van uw architect met een korte omschrijving van wat u wenst en welke afwerkingsgraad, zo kunnen wij voor u aan de slag. Er is ook de mogelijkheid om de werken aan uurtarief te laten uitvoeren. Wij komen dan de werken bekijken en geven u een kostenraming voor de werken. Bij werken aan uurtarief ontvangt u van ons een grote korting op de verf.
 • Hoe kan ik akkoord gaan met een offerte?
  Indien u wenst akkoord te gaan met de offerte voor schilderwerken dan kan dit op de volgende manieren doen. Online ondertekenen bij uw offerte e-mail. Ondertekend per post bevestigen. Onderteken per e-mail bevestigen.
 • Moet er een voorschot betaald worden?
  Er worden bij verfwerk bv geen voorschotten gevraagd bij het ondertekenen van uw bestelling. Een aanbetaling zal worden gevraagd wanneer u op de hoogte bent gebracht van de uitvoeringsdatum.
 • Is er heurhinder tijdens de schilderwerken?
  Minimaal, want de verven die wij gebruiken zitten onder de Europese VOC norm en hebben minder vluchtige stoffen dan voor 2010. We streven ernaar om zoveel als mogelijk verf te gebruiken met weinig vluchtige stoffen zoals verven op waterbasis. Ook verluchten wij de werf regelmatig.
 • Hoelang duren schilderwerken?
  De gemiddelde termijn voor het afronden van standaard particuliere schilderwerken zijn 1 tot 2 weken, afhankelijk van de grote van het werk.
 • Is er stof bij de uitvoering van schilderwerk?
  Ja! Maar we doen er alles aan om dit tot een minimum te beperken. We kunnen verschillende maatregelen nemen om stof te voorkomen. Maatregelen: Schuurmachines met stofafzuiging. Reinigen elke avond de werf. Kunnen tijdelijk plastic deuren installeren tussen ruimtes. Afzuigingssysteem voorzien. Regelmatige verluchting.
 • Worden de vloeren afgedekt?
  Jawel, de vloeren worden steeds afgedekt met een tetra karton. Dit afdekmateriaal beschikt over een dunne plastic laag die elke ondergrond beschermd tegen spatten en overigens zal worden dichtgeplakt met kleefband.
 • Werken jullie met onderaannemers?
  Neen, wij houden graag zelf de controle over onze werken.
 • Om welk uur starten de werken?
  Wij starten steeds rond 8 uur op de werf.
 • Hoelang duren binnen-schilderwerken?
  De duur van schilderwerken hangt in grote mate af van de grote en de complexiteit. Maar gemiddeld genomen schilderen wij muren en plafonds van een standaard nieuwbouwappartement in één week af. Voor een nieuwbouwwoning zal dit al snel twee weken bedragen.
 • Hebben jullie ecologische- of milieuvriendelijke verf?
  Wij werken ook met Sigma verven die beschikken over een Europees Ecolabel. Deze verven moeten tijdens hun hele levenssyclus voldoen aan hoge milieunormen. Meer informatie kan u terugvinden op de volgende link: Europees Ecolabel Een overzicht van de beschikbare verven. Sigma Perfect Matt Sigma Pearl Clean Matt Sigma Facade Topcaot Ecolplus
 • Hebben jullie aanzet en streepvrije verf.
  Ja. Met de Sigma Perfect matt of semi matt schilderen wij muren en plafonds zonder aanzetten of strepen.
 • Is er afwasbare muurverf?
  Ja, wij verwerken afwasbare verf. Met de Sigma Pearl Clean Matt of Satin kunnen uw muren worden gereinigd. Ook worden soms water-gedragen lakken gebruikt op wanden om een optimale afwasbaarheid te verkrijgen.
 • Is er ook budgetvriendelijke muurverf?
  Ja, wij hebben ook een budgetvriendelijke verf. Deze verf wordt voornamelijk gebruikt voor grotere werven maar kan op elk werk worden toegepast. De Formule 12 latex voldoet prima voor vele werken en is schappelijk in prijs. De kwaliteit is zelfs beter dan de meeste doe-het-zelf merken. Deze verf kan enkel wel in lichte kleuren worden gekleurd.
 • Welke glans is beschikbaar.
  De meest gebruikte glansgraden zijn: Hoogglans. Satin. Semi Matt Matt En dit zowel voor muur- en plafondverf als voor lakverven.
verfwinkel Brugge Knokke Oostende verfwerk schilders

Nog vragen?

Indien hier geen antwoord heb gevonden op uw vraag mag u ons steeds contacteren. 

Wij helpen u graag verder met uw vraag.

Aarzel niet om uw offerte voor schilderwerken aan te vragen.

Maak kennis met vakschilders

Wij helpen u graag met elke vraag waar u mee zit. 

bottom of page