top of page
  • Foto van schrijververfwerk.be

De voor- en nadelen van vliesbehang

keukenmuur in effen vliesbehang
Keukenmuur in vliesbehang

Vliesbehang of renovatievlies is een populaire keuze voor veel huiseigenaren en interieurontwerpers vanwege de vele voordelen die het biedt. Maar zoals bij elk product, zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Hieronder bespreken we de voor- en nadelen van vliesbehang.Voordelen van Vliesbehang

  1. Snel en Gemakkelijk: Een van de voordelen van vliesbehang is dat het snel en gemakkelijk te plaatsen is. Je rolt lijm op de ondergrond en brengt vervolgens het vliesbehang aan.

  2. Sterk en Duurzaam: Vliesbehang is sterk door de opbouw uit meerdere lagen. Het is onbeperkt overschilderbaar.

  3. Bescherming tegen Scheurvorming: Vliesbehang kan scheurvorming in muren overbruggen. Dit is vooral handig bij oudere huizen waar het pleisterwerk vatbaarder is voor scheurvorming.

  4. Geschikt voor Verschillende Ondergronden: Vliesbehang is geschikt voor betonwanden en gipsplaten2.

  5. Licht Afneembaar bij Vlekken: Als er vlekken op het behang komen, kan je deze licht afnemen.

Nadelen van Vliesbehang

Hoewel vliesbehang veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Het is belangrijk om deze in overweging te nemen voordat je besluit om vliesbehang te gebruiken.


  1. Kosten: Hoewel vliesbehang goedkoper is dan plamuurwerk, kan het nog steeds duurder zijn dan sommige andere soorten overschilderbaar behang.

  2. Ondergrond: In tegenstelling tot wat veel mensen denken dient de ondergrond ook redelijk glad en effen te zijn.

  3. Verwijderen: Hoewel vliesbehang redelijk gemakkelijk te verwijderen is, kan het soms ook lastig zijn om het te verwijderen zonder de ondergrond te beschadigen.

Conclusie

Vliesbehang is een geweldige optie voor veel huiseigenaren vanwege de vele voordelen. Het is sterk, duurzaam en gemakkelijk aan te brengen. Echter, zoals bij elk product, zijn er ook enkele nadelen. Het is belangrijk om deze in overweging te nemen voordat je besluit om vliesbehang te gebruiken in je huis.

14 weergaven

Commenti


bottom of page