top of page
  • Foto van schrijververfwerk.be

Decoratieve verftechnieken in het interieur

Sigmulto Stucco Matt
Sigmulto Stucco Matt

Er zijn verschillende soorten decoratieve technieken die schildersbedrijven gebruiken om muren en andere oppervlakken iets extra te geven. Het is een leuke manier om het interieur mooi en minder eentonig te maken. Er bestaan enorm veel mogelijkheden en sommingen zijn zeer oude technieken maar evengoed zijn er moderne en vernieuwende technieken. Hier zijn enkele van de meest toegepaste decoratieve technieken in het interieur:
  1. Structuurverf: Met deze meestal kwartshoudende verf kan je een zand- of steeneffect maken door de korrelige verf op diverse manieren aan te brengen. Veelal zal deze worden aangebracht met een blokborstel.

  2. Accentmuur: Bij een accentmuur zal een muur in de ruimte uitgekozen worden om geschilderd te worden in een bijpaasend kleur, anders dan de muren en plafonds.

  3. Sigmulto Metallic Satin: Sigmulto Metallic is een hoogwaardige schrobvaste en goed dekkende muurverf met zilver-metaal effect. Geurarm. Beschikbaar in 36 kleuren, wat dit concept uniek maakt op de Belgische markt. Geeft een prachtig glinster effect naargelang de ondergrond (gladde muurverf, Kwartstone , Glasweefsel of schildersbehang)

  4. Sigmulto Stucco Matt: Sigmulto Stucco Matt is een meerkleurige wandafwerking waarbij twee esthetische eindaspecten mogelijk zijn. Namelijk een stucco of marmereffect. Deze decoratieve techniek kan ook opgeblonek worden met een spatel, vernis of wax.

  5. Beton look: De betonlook is een schildertechniek die het ruwe uitzicht van beton nabootst. Deze techniek geeft een moderne uitstraling en past perfect bij moderne interieurs

  6. Kalkverf techniek: De kalktechniek wordt in meerdere lagen aangebracht met blokborstels. Veelal gebeurt door lijnen te trekken met de borstels, maar evengoed kan dit kruislings aangebracht worden. De twee opeenvolgende lagen werken op elkaar in, waardoor er lichte kleurverschillen ontstaan.


Naast deze decoratieve technieken bestaan er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Zo zijn er ook vele nieuwe technieken op de markt verkrijgbaar die perfect bij een modern interieur passen. Maar evengoed kan de toepassing van oudere technieken een meerwaarde geven aan het interieur. Denk daarbij aan een stucco Veneziano, Marokaanse stuc of marmerimmitatie.


Bekijk ook even onze pagina https://www.verfwerk.be/decoratie


Comments


bottom of page