top of page

Wat kost een schilder?

Bijgewerkt op: 2 mrt.

Hoeveel kost een professionele schilder?


Je woning, appartement of vakantieverblijf even laten opfrissen door een schilder?

Dan weet je natuurlijk graag hoeveel dat zal kosten om een goede schilder te laten komen.

Wat bepaalt de kostprijs?

De schilder bekijkt bij het opstellen van de offerte onder meer volgende punten:

  • Het aantal kamers en ruimtes dat geschilderd moet worden.

  • De staat van de ondergrond.

  • Welk type verf en de kwaliteit er gevraagd wordt.

  • Afstand tot de werf.Prijs per m2:

Schilders en schildersbedrijven kiezen doorgaans voor een kostprijs per m2, voor grotere werven. Bij particuliere klanten en vaak ook kleinere werven zal een prijsberekening per m² niet aangewezen zijn maar zal er eerder een inschatting gemaakt worden van de hoeveelheid van werk afhankelijk van de hoekjes en kantjes. Globaal genomen mag je rekenen op een kostprijs tussen de 15€ en 48€ m² voor muren en plafond afhankelijk van het type werk. Ook zal de prijs sterker afhangen van de grote van het aangeboden werk. Hoe groter de werf hoe lager de totale kostprijs zal zijn per m². Voor het schilderen van schrijnwerk is de prijs afhankelijk van de moeilijkheidsgraad zoals profilering, gebruik van twee kleuren, kruishout, oud of nieuw hout.


Prijs in regie:


Bij de uitvoering van schilderwerken in regie komt het er op aan goede afspraken te maken over wat er allemaal verrekend kan worden buiten het uurtarief. Het uurtarief van de meeste schildersbedrijven ligt tussen de 40€ en 50€ per uur exclusief BTW. Daarnaast worden alle verven en verbruikte materialen nog eens apart verrekend. Het voordeel van dit tarief is dat u enkel de werkelijk gepresteerde uren en verwerkte materialen dient te betalen.


Kostprijs voor schilderwerk berekenen
Wat kost een schilder?

De juiste vakman:


Een goede beoordeling van de werken is een must om de kostprijs van schilderwerk te kunnen bepalen. Daarom komen wij graag even langs om voor u een offerte op maat te maken.

 


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Maak kennis met vakschilders

Wij helpen u graag met elke vraag waar u mee zit. 

bottom of page