top of page
  • Foto van schrijververfwerk.be

Wat kost een schilder?

Hoeveel kost een professionele huisschilder en wat bepaalt de kostprijs van schilderwerken? Als u plannen heeft om uw woning, appartement of vakantieverblijf te laten schilderen door een schildersfirma, dan weet u natuurlijk graag hoeveel dat zal kosten om een degelijke schilder de werken te laten uitvoeren.

Wat bepaalt de kostprijs van schilderwerken?

De schilder bekijkt bij het opstellen van de offerte onder meer volgende punten:


  • Het aantal kamers die geschilderd moet worden.

  • De staat van de ondergrond.

  • Welk type verf er gebruikt moet worden.

  • De gewenste afwerkingsgraad.

  • Afstand tot de werf.


Sigma schilders schilderen muur
Wat kost een schilder

Prijs per m2:

Schilders en schildersbedrijven kiezen doorgaans voor een kostprijs per m2 voor grotere werven. Bij particuliere klanten en vaak ook kleinere werven zal een prijsberekening per m² niet aangewezen zijn maar zal er eerder een inschatting gemaakt worden van de hoeveelheid werk. Afhankelijk van de hoekjes en kantjes. Globaal genomen mag je rekenen op een kostprijs tussen de 15€ en 45€ m² voor muren en plafond afhankelijk van het type werk. Ook zal de prijs per vierkante meter sterk afhangen van de grote van het aangeboden werk. Hoe groter de werf hoe lager de totale kostprijs zal zijn per m². Voor het schilderen van schrijnwerk is de prijs afhankelijk van de moeilijkheidsgraad zoals profilering, gebruik van twee kleuren, kruishout, oud of nieuw hout.


Prijs in regie:

Bij de uitvoering van schilderwerken in regie komt het er op aan goede afspraken te maken over wat er allemaal verrekend kan worden buiten het uurtarief. Het uurtarief van de meeste schildersbedrijven ligt tussen de 40€ en 50€ per uur exclusief BTW. Daarnaast worden alle verven en verbruikte materialen nog eens apart verrekend. Het voordeel van dit tarief is dat u enkel de werkelijk gepresteerde uren en verwerkte materialen dient te betalen.


Kostprijs voor schilderwerk berekenen
Wat kost een schilder?

De juiste vakman:

Een goede beoordeling van de uit te voeren werken is een must om de kostprijs van schilderwerken te kunnen bepalen. Daarom komen wij altijd graag even bij u langs om voor u een offerte op maat te maken.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page